2021-2022 EĞTİM ÖĞRETİM YILI KAYITLARIMIZ BAŞLADI

KAYIT İŞ VE İŞLEMLERİ LÜTFEN OKUYUNUZ..

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları yönetmeliğine göre;

"Kayıt zamanı ve kayıt yaşı" başlıklı;

MADDE 11 – (1) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar, temmuz ayının ilk iş gününde başlar. Kayıt işlemi, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır."  denilmektedir.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 17/03/2017 tarihli 28219185-100-E.3630212 sayılı yazısı gereği, okulöncesi eğitim 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibaren 54 ay ve üzeri çocukların % 100´ e  ulaşması için bu yaş grubundaki çocukların okulumuza kaydı adres kayıt bölgesine göre e-okul sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Kesin kayıt işlemleri 1 Temmuz 2021 tarihinde başlayacaktır. 2015  Yılı doğumlu çocukların kaydı adres kayıt sistemine göre yapılacağından; adres kayıt bölgemizde bulunan çocuklar için doğrudan kesin kayıt işlemi yapılacaktır. Aynı tarih itibariyle kayıt alanı bölgemizdeki 2016 ve 2017  doğumlu öğrencilerin aday kayıtları yapılacaktır.

2018(Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül) doğumlu 3 yaş öğrenciler için aday kayıt başvuruları alınacak olup, 5 ve 4 yaşların yerleştirilmelerinden sonra kontenjan olması durumunda kesin kayıtları yapılacaktır.

(2015  Ekim, Kasım, Aralık doğumlular İlkokul 1. Sınıfa gidebilecek ve veli dilekçesi ile anasınıfı eğitimi alabilecek durumda olduğu için bu yaş grubu öğrencilerin kayıt ertelemeleri ve okul öncesi eğitim kayıt işlemleri adres kayıt bölgesindeki İlkokul Müdürlüklerince yapılacaktır. Bu durumda olup okulumuzda eğitim görmek isteyen öğrenciler, ilgili ilkokul müdürlüğü ile yapılacak nakil işlemi sonrası okulumuza kayıt edilebilecektir.)

Kayıt İşlemleri için okulumuza gelirken;

Covid-19 tedbirleri nedeniyle başvuruya tek kişinin gelmesi, gelirken maske takması ve okulumuzdaki hijyen kurallarına uyması gerekmektedir.

AÇIKLAMALAR

*Okulumuzda  2021/2022 Öğretim yılı

Sabahçı gruplarımız için beslenme ve aidat ücreti 180 TL,

Öğleci gruplarımız için 180 TL 'dir.

(Bir öğretim yılında toplam 9 ay aidat ödenir.)

*Öncelikli kayıt hakkı olan  5 yaş grubu öğrencilerimiz; boş kalan devrelere de sırasıyla 4 yaş grupları ve sonrasında 3 yaş grupları yerleştirilecektir.

Kayıtlarda öncelik hakkı M.E.B Okulöncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği gereği 54-69 aylık olan 5 yaş grubu öğrencilerinin olacaktır.

Kalan boş kontenjanlara sırasıyla 54-48 ve yine boşluk kalması halinde 48-36 ay doğumlu öğrenciler alınacaktır.

1-14 Temmuz arasında yapılacak ön kayıt yoğunluğuna göre gerekirse kura çekimi yapılacak ve kesin kayıtlar kura çekiminden sonra başlayacaktır.

Kayıt yapılırken okulun bulunduğu bölgedeki öğrencilere öncelik verilecektir.

Okulumuzda tam gün sınıfı bulunmamaktadır.

ADAY KAYITLAR İÇİN OKULUMUZDAN DOLDURULMAK ÜZERE BOŞ FORM VERİLECEKTİR. KİMLİKLER VE BİR ADET ÖĞRENCİ FOTOĞRAFI GEREKMEKTEDİR.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER (EĞİTİM BÖLGEMİZDE OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN)

1)Çocuğun ve Velisinin Kimlikleri

2)Aşı Kartı Fotokopisi

3)4 adet vesikalık fotoğrafı

4)E-DEVLET üzerinden alınacak ikametgah belgesi / İş yeri yakınlığı var ise çalışma yeri belgesi

5) Velinin (anne-baba) vesikalık fotoğrafı ve 3. Kişinin vesikalık fotoğrafı mutlaka olmalıdır.(2 şer adet)

Not:

*Başvurulacak çocuğun annesi-babası veya yasal vasisinin bizzat başvurması gerekmektedir.

* Şehit, gazi ve harp malulü çocuğu ise bu belgelerin birinin aslının olması gerekmektedir.

***COVİD-19 SALGINI NEDENİYLE M.E.B TARAFINDAN  İŞ VE İŞLEMLERLE İLGİLİ FARKLI BİR TALİMAT GELDİĞİNDE UYGULAMADA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEKTİR.

Yayın: 09.08.2021 - Güncelleme: 10.08.2021 10:14 - Görüntülenme: 227